Raparperivärjäys

10 litraa keitinlientä = raparperin varsia, lehtiä & kukintoja.

Aika pitkään keittelyä & loppuvaiheessa keitinliemeen ruostunut hevosenkenkä.

Liemen siivilöinti, jäähdytys & langan kastelu.

Lanka keitinliemeen & keittelyä 80-90 asteessa n. 1h

Sitten jäähdyttely & langan pesu villapesuaineella.

Kuivatus & keriminen.

Aika homma, että sai 100g raparperi-sukkalankaa. 

Pitäisi olla isompi keittoastia, mutta toisaalta tää 10l kattila on vielä suht helppo käsitellä & kun kaikki tekeminen on omaks iloks kokeilua, niin toimii hyvin näinkin.

Raparperiä riittää & on siitä kiva värjättävä, ettei se tarvitse pureteaineita. Ruosteinen hevosenkenkä tuo liemeen rautaa, joka vahvistaa väriä. Kannattaa kuitenkin huuhdella hyvin villapesuaineella, jotta raudan tuoma kovuus pehmenee langasta.

#rouvapyry #lankakauppalandella #raparperi #raparperivärjäys #hevosenkenkä #sukkalanka #kasvivärjäys #regiahanddye #koekeittiö #kesäjuttuja #toukokuu #